Ontwikkelprogramma Grip op Werkstress

Krijg je regelmatig jouw taken niet binnen werktijd af? Dan kun je last krijgen van werkstress. Je voelt je dan vaker gespannen en je hebt minder plezier in je werk. Herken je dit? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

Ontwikkelprogramma Grip op Werkstress

In persoonlijk ontwikkelprogramma Grip op Werkstress leer je hoe je op andere manieren kunt omgaan met werkstress. We gaan onder andere in op de achtergronden en oorzaken van werkstress, hoe je je persoonlijke energiebalans goed houdt en hoe je anders om kan gaan met stressvolle gedachten en gevoelens. Met als doel om met minder spanning en meer plezier je werk te kunnen blijven doen.

Inhoud
In het programma Grip op werkstress leer je onder meer:

  • Hoe werkstress ontstaat en hoe je stress signalen bij jezelf kunt herkennen. Voorafgaand aan het programma vul je onze zelfscan in. Hierbij ga je kijken welke werkstress-signalen je bij jezelf herkent op fysiek, mentaal, emotioneel en gedragsvlak. Je brengt ook in kaart wat de specifieke oorzaken van jouw werkstress zijn. Zo maak je jouw persoonlijke plaatje compleet. De uitkomsten hiervan gebruiken we tijdens het programma.
  • Hoe je je energiebalans goed houdt. We kijken of de belangrijkste bouwstenen voor energie zoals slapen, eten en bewegen verzorgd zijn en wat hierin nog verbeterd kan worden. Daarna focussen we op je werk. Sommige zaken in het werk kosten je energie en anderen geven je juist energie. Deze persoonlijke energiegevers en energienemers breng je in kaart. Hoe kun je zoveel mogelijk de dingen doen waar je energie van krijgt? En je energienemers minimaliseren. Daarbij zoomen we in op het stellen van prioriteiten en het bewaken van je grenzen. Zo leer je je energiebalans op een goed niveau te krijgen én houden.
  • Hoe je anders kunt omgaan met gedachten en gevoelens van (werk)stress. Het onderdrukken van gedachten en gevoelens van stress maakt ze vaak alleen maar erger. In dit onderdeel leer je hoe je anders kunt kijken naar stress en hoe je concentratie en acceptatie actief kunt toepassen bij het omgaan met stress, met als doel om er minder last van te ervaren.
  • Hoe je ademhalingstechnieken kunt gebruiken om stress te managen. Met behulp van ademhalingstechnieken kun je je lichaam en je hersenen positief beïnvloeden. Je leert hoe je door bewust te ademen stressreacties in je lichaam kunt kalmeren en gefocust kunt blijven.  

 

Vorm

Grip op werkstress is een dynamisch persoonlijk ontwikkelprogramma waarin zelfkennis, bewustwording en ervaringsleren centraal staan. Het programma bevat een uitgebalanceerde combinatie van dynamische, ervaringsgerichte werkvormen en verdiepende reflectiemomenten.

Grip op werkstress is gebaseerd op uitgangspunten binnen de Acceptance & Commitment Training (ACT). Het programma kan gevolgd worden als groepstraining of individuele coaching.

Interesse?

Ik kom graag in contact

Andries Breel

info@andriesbreel.nl

+31 6 5137 4785

Ontdek je talent

Worstel jij soms ook met de vraag waar je nu écht goed in bent? Het lijkt zo’n eenvoudige vraag.

Bevrijd je talent

Ieder mens heeft talent. Je talent is wat jou uniek maakt. Maar hoe komt het dan toch dat je je talent niet altijd volledig inzet?

Ontwikkel je talent

Wil je je verder ontwikkelen? Nog beter worden in wat je doet? Je talent heeft van nature enorme groeimogelijkheden in zich.

Talentvol samenwerken

Een goed draaiend team kan fantastische resultaten neerzetten, maar ontstaat meestal niet vanzelf. Hoe haal je het beste in elkaar naar boven?

Talentvol leidinggeven

Leiding geven is een mooie, maar ook uitdagende verantwoordelijkheid. Hoe creëer je een werkomgeving waarin iedereen tot zijn recht komt?

Nieuw! Talentvol veranderen

Thuiswerken zal voorlopig de norm blijven. Voor leidinggevenden brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe krijg je weer grip op resultaten?

Ontwikkelprogramma Grip op Werkstress

Krijg je regelmatig jouw taken niet binnen werktijd af? Dan kun je last krijgen van werkstress. Je voelt je dan vaker gespannen en je hebt minder plezier in je werk. Herken je dit? Dan is het tijd om actie te ondernemen.