Trainingsprogramma Bouwen aan Vertrouwen

Thuiswerken zal voorlopig de norm blijven. Voor leidinggevenden brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe krijg je weer grip op resultaten?

Trainingsprogramma Bouwen aan Vertrouwen

Vanwege de corona crisis werken we allemaal zo veel mogelijk vanuit huis. Veel organisaties zijn hierdoor de voordelen gaan inzien van deze moderne en flexibele manier van werken. Ook in de toekomst zal (deels) vanuit huis werken voor veel mensen de norm blijven.

Voor leidinggevenden brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. De vanzelfsprekende voordelen van het werken in een gezamenlijke omgeving zijn verdwenen. Directe controle op input is niet meer mogelijk. Leidinggevenden ervaren dit soms als een verlies van grip en kunnen onzekerheid voelen over de manier waarop resultaten nu behaald moeten worden.

Thuiswerken vraagt om een andere manier van leidinggeven. Resultaatgericht sturen past hierbij. Door wederzijdse verwachtingen helder vast te leggen en medewerkers vrijheid en verantwoordelijkheid te geven in de uitvoering, krijg je weer grip op resultaten. Werken vanuit vertrouwen is hierbij de basis.

Inhoud

In het trainingsprogramma Bouwen aan Vertrouwen leer je:

  • Hoe je als leidinggevende je eigen vertrouwensfactor vergroot. 
Bouwen aan Vertrouwen begint bij jezelf als leidinggevende. We onderzoeken hoe jouw mensbeeld invloed heeft op je vermogen om mensen te vertrouwen. Je leert volgens welke criteria medewerkers beoordelen of jij te vertrouwen bent. En je krijgt concrete verbeterpunten waaraan je kunt werken om jouw vertrouwensfactor te vergroten.
  • Hoe je met je team een cultuur van vertrouwen creëert
. Onderzoek wijst keer op keer uit dat teams waar onderling vertrouwen is beter presteren. Logisch eigenlijk. Je leert welke stappen je met je team moet zetten om het onderlinge vertrouwen te vergroten en te verankeren in de teamcultuur. Daarnaast leer je hoe je constructief met tegenstellingen en conflicten omgaat.
  • Hoe je medewerkers die vertrouwen verloren hebben er weer bij krijgt
. Vertrouwen kan door gebeurtenissen uit het verleden beschadigd zijn. Met de juiste interventies kan dit in de meeste gevallen hersteld worden. Je leert hoe je het verloren vertrouwen van medewerkers stap voor stap terug wint en je team een positieve impuls geeft.

Vorm

Bouwen aan Vertrouwen is een dynamisch trainingsprogramma waarin zelfkennis, mensenkennis, ervaringsleren en concrete vervolgacties centraal staan. Het programma bevat een uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergrond, dynamische werkvormen en verdiepende reflectiemomenten.

Het programma is beschikbaar als groepstraining en individuele coaching.

Interesse?

Ik kom graag in contact

Andries Breel

info@andriesbreel.nl

+31 6 5137 4785

Ontdek je talent

Worstel jij soms ook met de vraag waar je nu écht goed in bent? Het lijkt zo’n eenvoudige vraag.

Bevrijd je talent

Ieder mens heeft talent. Je talent is wat jou uniek maakt. Maar hoe komt het dan toch dat je je talent niet altijd volledig inzet?

Ontwikkel je talent

Wil je je verder ontwikkelen? Nog beter worden in wat je doet? Je talent heeft van nature enorme groeimogelijkheden in zich.

Talentvol samenwerken

Een goed draaiend team kan fantastische resultaten neerzetten, maar ontstaat meestal niet vanzelf. Hoe haal je het beste in elkaar naar boven?

Talentvol leidinggeven

Leiding geven is een mooie, maar ook uitdagende verantwoordelijkheid. Hoe creëer je een werkomgeving waarin iedereen tot zijn recht komt?

Nieuw! Talentvol veranderen

Thuiswerken zal voorlopig de norm blijven. Voor leidinggevenden brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe krijg je weer grip op resultaten?

Ontwikkelprogramma Grip op Werkstress

Krijg je regelmatig jouw taken niet binnen werktijd af? Dan kun je last krijgen van werkstress. Je voelt je dan vaker gespannen en je hebt minder plezier in je werk. Herken je dit? Dan is het tijd om actie te ondernemen.